vrijdag 19 september 2014

Geitenmelk als babyvoeding van Kabrita


Ben jij al bekend met geitenmelk als babyvoeding? In Nederland is geitenmelk voor baby’s nog relatief onbekend. Europa heeft de verkoop van babyvoeding van geitenmelk goedgekeurd sinds april 2014. Nu kunnen moeders in Nederland hun baby’s dus ook voeding van geitenmelk geven.

In Amerika, Azie, Australie en Nieuw Zeeland is het gebruik van geitenmelk als babyvoeding heel populair. Het leuke is dat juist de babyvoeding van geitenmelk uit Nederland in het buitenland heel populair is. De opvolgmelk van Kabrita op basis van geitenmelk wordt in het buitenland dus al veel gebruikt en is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Gemaakt van geitenmelk uit eigen land.

Ouders kiezen voor babyvoeding van geitenmelk omdat de melk licht verteerbaar is. De darmen van baby’s zijn gevoelig. Babyvoeding van geitenmelk is zacht voor het buikje.  Geitenmelk heeft verschillende eigenschappen die het geschikt maakt als babyvoeding:

  •        Van nature gezond

In geitenmelk zitten gezonde voedingstoffen, zoals vitamines, mineralen, eiwitten en vetten\

  •       Licht verteerbaar

Geitenmelk is zacht voor de buik. Geitenmelk is zo licht doordat het vet in geitenmelk uit hele kleine vetbolletjes bestaat en doordat het rijk is aan korte en middellange vetzuurketens . Babyvoeding op basis van geitenmelk bevat ook weinig eiwitten en dat bij elkaar zorgt voor een zachtere massa in de maag.   Dat is belangrijk want voedingsstoffen worden zo veel beter opgenomen. 

  •       Milde smaak

Geitenmelk heeft een milde, lichte, pure smaak. Babyvoeding van geitenmelk heeft die eigenschappen dus ook.

Voor Nederlandse ouders is babyvoeding van geitenmelk nog nieuw. Een goed idee is om zelf eens geitenmelk te proberen. Zo kun je als ouders zelf de prettige smaak en de positieve effecten voor je buik ervaren.

Natuurlijk wil je als moeder het beste voor je kind. Borstvoeding is de beste babyvoeding die er is en wordt aanbevolen voor in ieder geval de eerste zes maanden. Babyvoeding van geitenmelk is een goed alternatief als je geen borstvoeding kunt of wilt geven. Wanneer je stopt met borstvoeding  is babyvoeding op basis van geitenmelk een goede opvolger.

De opvolgmelk van kabrita is de enige moderne babyvoeding op basis van geitenmelk.

Kabrita opvolgmelk en peutermelk zijn verkrijgbaar bij de ETOS en apotheek maar is ook online te bestellen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten